Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

P1050927
P1050927
Tretji tridnevni pohod po meji občine Sevnica

Zadnji majski dan se je Krekova konjenica podala na 3. tridnevni pohod po meji občine Sevnica. Po blagoslovu, ki nam ga vsako leto podeli g. Janez Cevec, se je konjenica navkljub slabemu  vremenu podala na pot. Prvi dan nas je pot vodila skozi Šentjanž, Malkovec, Primož, Zavratec, Rovišče, Arto, naš cilj pa je bila Blanca. Naslednji dan smo pot nadaljevali skozi Krajna Brda,Selca, Stranje, Podskalce, Dul pri Božiču, Podgorje do druge nočitve v Okroglicah. Zadnji dan pa je sledil spust iz Okroglic do Loke od tam naprej do Vrhovega, vzpon do Novegrada,nato pa smo bili že na svojem terenu, ki je konjem že poznan. Tako smo skozi Brunk in Leskovec, navkljub dolgi poti, iskrivo topotali, saj smo se bližali končnemu cilju – Šentjanžu. Ob zaključku pohoda se je stotnik konjenice Franci zahvalil konjenikom za vzorno vedenje na poti in nazdravil srečni vrnitvi.

Konjeniki smo bili vseskozi prešerno razpoloženi, posebej veseli smo bili številnih občanov ob poti, ki so nas bodrili,pogostili ali pa le pomahali.

Lepo je,če si dobrodošel kamorkoli prideš, zato se Krekova konjenica zahvaljuje gostiteljem  na poti za vse kulinarične dobrote,prenočišča in vsem , ki ste kakorkoli sodelovali pri pohodu.

Brigita Blas

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.