Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

P1060618
P1060618
Dvodnevni konjeniški dan

Kljub rahlemu rosenju se je v soboto enaindvajset konjenikov podalo na pohod po Krekovih stezicah. Poleg konjenikov Krekove konjenice jezdijo naši dobri prijatelji, konjeniki Konjeniškega društva Treh dolin Mirna peč. Prvi kratki postanek je bil na Leskovcu, z domačimi namazi sta nas razvajali družini Strnad in Urbančič. Kolona konjenikov se je spuščala proti Ivju, Rudne vasi skozi vas Brunk in že smo bili na drugem postanku na kmetiji Jazbec, kjer nas je pričakala domača ocvirkova potica in domači jabolčnik. Radi pa smo se posladkali tudi z domačimi  jogurti. Pot nas je vodila skozi Goreljice, Nežnic in spust v dolino Pekel je naznanjal že skorajšnji prihod na startno mesto. Po razpustu konjenice je sledil slovesen sprejem dveh članov, ki sta izpolnjevala pogoje, v Krekovo konjenico. V svoje vrste smo sprejeli Bregar Gordano in Tomaža Strnada.

V nedeljo pa smo pripravili tekmovanje v spretnostnem jahanju. Tekmovalo je deset konjenikov, zmago so zasluženo slavili konjeniki Društva treh dolin Mirna peč. Prav tako je deset konjenikov tekmovalo v zbijanju dvorske alke, zmago so si priborili domači konjeniki. V metu podkve se je pomerilo trideset tekmovalcev, tekmovalo je staro in mlado, lanski zmagovalec Matic Strnad pa je ubranil svoje mesto. Po končanih tekmovanjih je sledila podelitev pokalov in priznanj. Zadovoljni z izpeljanimi dogodki smo se  sproščeno zabavali do poznih popoldanskih ur. Postrojena kolona in prisrčne besede zahvale stotnika konjeniškega društva Treh dolin Mirna peč Dejana, so naše plačilo za ves trud in delo.

Upravni odbor  se zahvaljuje gostujočim in domačim konjenikom,Majdi za odličen bograč in vsem ostalim, ki ste kakorkoli sodelovali in  priskočili na pomoč.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.