Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Izdelovali suhe rože in butarice
Izdelovali suhe rože in butarice
Izdelovali SMO suhe rože in butaricE

V soboto, 31. marca 2012, je Kulturno umetniško društvo Budna vas organiziralo delavnico izdelovanja suhega cvetja in butaric. Na Brunku pri družini Skoporc Zavrl se je zbralo 19 udeležencev. Člani društva so nabrali zelenje, vresje, leskov les in druge sestavine za butarice. Po pozdravu predsednice društva je potekala najprej izdelava suhega cvetja iz krep papirja.

Ob razlagi vrste papirja in potrebnih pripomočkov je Andreja Tomažin predstavila različne možnosti za ustvarjalno izdelovanja suhega cvetja. Praktično je prikazala izdelavo male marjetice in nageljčka, medtem ko je nam Rozalija Tomažin prikazala izdelavo vrtnice.
Udeleženci delavnice smo z zanimanjem in veseljem sledili navodilom in izdelovali cvetove. Pri izdelovanju suhega cvetja je potrebno veliko potrpljenja, ročnih spretnosti in znanja. Narejeno cvetje smo kasneje uporabili kot čudoviti dodatek pri izdelavi butaric.
Verjamemo, da bomo imeli nadaljevanje izdelovanja suhega cvetja, saj je bilo navdušenje za delo veliko. Zahvaljujemo družini Skoporc Zavrl za prostor, kjer je potekala delavnica.
Magda Sigmund za KUD Budna vas

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.