Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC06780
DSC06780
Delavnica kvačkanega cvetja

Kulturno umetniško društvo Budna vas je 20. 10. 2012 pripravilo na Brunku pri družini Skoporc Zavrl delavnico kvačkanega cvetja. Po pozdravu predsednice društva Magde Sigmund, je gospa Gorenjec Silva predstavila posebno tehniko kvačkanega cvetja. Te tehnike se je naučila od svoje mame. Povedala je, da so včasih ženske veliko kvačkale na ta način, sedaj je šlo to pa v pozabo, pa tudi pripomočka se ne da več kupiti, včasih so ga dobili v Trstu. Udeleženke smo razmišljale kako bi se ga dalo nadmestiti in kar nekaj koristnih rešitev smo našle , doma pa bomo pizkusile katera bo najboljša. Gospa Silva je naredila nekaj osnov, ki smo jih potem obkvačkale, da so nastale rožice. Pokazala je tudi za kaj vse se to cvetje lahko uporabi, od okrasnega cvetja , prta , zapestnice, okrasnega zglavnika, brezrokavnika in še kaj.

Udeleženke smo se razšle bogatejše za znanje še ene pozabljene spretnosti, ki so jo obvladale naše mame, tete in babice, sedaj pa tone v pozabo. Mogoče nam jo pa uspe ohraniti.

Za kulturno umetniško društvo Budna vas

Magda Sigmund predsednica.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.