Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

GIBM 2012 034
GIBM 2012 034
KLJUB DEŽJU REKORDNE GASILSKE IGRE BREZ MEJA NA VELIKEM CIRNIKU

Preteklo soboto smo v vasi Veliki Cirnik imeli tradicionalno vaško prireditev, ki ima najdaljšo tradicijo neprekinjene organizacije družabnih prireditev v K.S. Šentjanž. Cirnik je mejno naselje občine Sevnica z Šentruperško občino in ima zelo bogate razgledne točke po Mirenski dolini in proti Kumu. Vas z okolico šteje nekaj čez sto prebivalcev, ki se poleg drugih aktivnosti združujemo in delujemo v zelo uspešnem gasilskem društvu, ki šteje okrog sedemdeset članov. 

Gasilci smo kljub dežju uspešno izpeljali XVI. Gasilske igre brez meja  katerih se je letos udeležilo rekordnih šestindvajset ekip iz šestih občin in treh regiji. Ta številka odraža veliko zaupanja in utrjenega renomeja prireditve, ki je orala ledino taktike prireditve, ki ni zgolj veselica. Tak odziv daje članom društva  edino plačilo za vloženo delo in trud ter daje energijo za nadaljnje organizacije prireditve, ki nam je v ponos.

Slabo vreme je sicer zagodlo že zgodaj popoldan a smo zaradi vztrajnosti šestnajstih sicer oddaljenejših ekip, uspeli izpeljati  vse načrtovane igre  do noči. Med ženskimi ekipami je slavila ekipa Studenca, drugo mesto so zasedle predstavnice  Zabukovja in tretje so bile tokrat iz Primoža. Najboljši med moškimi so bili iz PGD Hmeljčič pri Mirni Peči, takoj za njimi so bili lanskoletni zmagovalci Zetor kluba in tretje odlikovanje so odnesli člani prve ekipe iz Zabukovja.

Za zabavni del tokratne prireditve so odlično poskrbeli člani ansambla Veseli Dolenjci katerih zvoki so nežno božali naše Dolenjske griče do jutranjih ur.

Pripravil: Zdravko Remar      Fotografija: Metoda Remar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

Cerkev-na-Leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.