Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

ZAKLJUEK Buariada 2011 F. Zremar 001 41
ZAKLJUEK Buariada 2011 F. Zremar 001 41
ZAKLJUČEK ŽE 5. ŠENTJANŠKE BUČARIADE

V nedeljo, 16. 10. 2011, se je v kulturni dvorani v Šentjanžu odvijala zaključna prireditev že pete šentjanške Bučariade, pod poslanstvom Turističnega društva Šentjanž. Od otvoritve, ki je bila 17. septembra pa do 16. oktobra, so domačini ustvarjali bučne aranžmaje in se družili z bučami. V letošnjem letu pa je Turistično društvo Šentjanž povabilo k sodelovanju tudi sosednje krajevne skupnosti, ki so se na to z veseljem odzvale. Tako se je celotna Mirnska dolina obarvala v soju bučk. Kljub temu da se je „bučni virus“ razširil v sosednje kraje, pa so nagrade za najtežjo in najizvirnejšo bučo potovale v roke domačinov. Nagrada, v kategoriji najtežja buča, je potovala v roke družine Razpet z Glina. Ta buča velikanka je tehtala kar 53 kg in možnost ugibanja njene teže, so imeli tudi vsi obiskovalci 1. šentjanške tržnice. Pod nazivom „najizvirnejša buča“ si lahko predstavljamo marsikaj. Najlepša, najbolj nenavadna ali pa je lahko ta buča posebne oblike, mogoče tudi barve. Najbolj poseben pridelek buč je dosegel gospod Marjan Hribar, katerega aranžma predstavlja „Buča iz buče“. V kategoriji za najlepši bučni aranžma, pa so bili kar trije nagrajenci. Strokovna komisija, v sestavi Milene Mastnak, Nade Vodišek, Tonike Revinšek in Jožeta Repovža, so se odločili, da 3. mesto za najlepši bučni aranžma z nazivom preša“, zasede gospa Majda Borštnar. Drugi najlepši bučni aranžma po izboru strokovne komisije, je aranžma, ki je vsako leto nekaj posebnega, saj so vaščani Potoka letos pripravili zopet domiselno točko. Velika množica buč in bučk pri tabli Potok, ter konj in voz pod kozolcem, so pričarali pridih jeseni. Zmagovalci letošnjega bučnega aranžmaja so malo zamujali s svojo iznajdljivostjo, a kljub temu prepričali strokovno komisijo. Domiselna izdelava računala, cela vrsta možicljev, polžkov, mišk in škratov, pa so potrdili odločitev komisije, da prejmejo nagrado za najlepši bučni aranžma Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž.

Prireditev so popestrili tudi otroci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž z dramskim vložkom o bučkah ter pevci Oktetek, ki so nam s paleto glasov, jeseni in Bučariadi, dodali še kakšno barvo. Pohvale s strani predsednika krajevne skupnosti Šentjanž, Boštjana Krmelja, župana občine Sevnica, gospoda Srečka Ocvirka, predsednice KŠTM, gospe Mojce Pernovšek in drugih, pa so trkale na srce, da naj Turistično društvo Šentjanž nadaljuje s tradicijo Bučariade. Za prigrizek pa so poskrbeli gospodinje z Aktiva kmečkih žena Budna vas in Društvo vinogradnikov Šentjanž.

Text: Vesna, Foto: Zdravko

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.