Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

20200118 183256
20200118 183256
Delavnica uporabe avtomatskega defibrilatorja

V soboto, 18. januarja smo v Kulturni dvorani tudi letos izvedli delavnico uporabe avtomatskega defibrilatorja. Pozorno smo prisluhnili uvodnim besedam in navodilom deklet iz Centra za krepitev zdravja pri ZD Sevnica, potem pa se tudi sami preizkusili v postopkih oživljanja z uporabo defibrilatorja na lutki. Veseli smo, da se je na letošnje povabilo na delavnico odzvalo veliko število krajanov, ki se pred tem delavnice še nikoli niso udeležili in jim je bilo pridobljeno znanje novost. Najverjetneje je k temu pripomoglo tudi to, da bo v kratkem nov defibrilator nameščen tudi na Kiju. Ga. Mojca Vidmar nas je seznanila tudi s tem, da je bila v zadnjem letu v naši občini organizirana služba prvih posredovalcev. Prisotne je pozvala, da se evidentirajo kot prvi posredovalci, na ta način pridobijo še dodatno znanje in potem morda nekoč nekomu rešijo življenje. Temeljna naloga prvega posredovalca namreč je, da se pozivu na pomoč odzove v najkrajšem možnem času, prispe na kraj dogodka in nudi pomoč skladno s svojim znanjem in navodili zdravnika, vse do prihoda službe nujne medicinske pomoči. Pri nudenju pomoči posamezniku ves čas preko telefonske zveze sodeluje tudi z zdravnikom nujne medicinske pomoči. Naloga seveda ni obvezujoče. Če ste v času poziva nekje, od koder ne bi mogli pravočasno prispeti na kraj dogodka, niste obvezani posredovati. Za prvega posredovalca se lahko evidentirate v upravi ZD Sevnica, kjer boste prejeli tudi vsa dodatna navodila.
V Turističnem društvu Šentjanž, ki je organiziralo tokratno delavnico se vsem udeležencem le-te zahvaljujemo, ker ste prišli in obljubljamo, da bomo tudi v bodoče nadaljevali z organizacijo tovrstnih dogodkov.
Petra Majcen za TD Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.