Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Izbor za Županovo vino 2012
Izbor za Županovo vino 2012
Izbor za Županovo vino 2012 tokrat v Šentjanžu

V soboto, 3. marca se je v telovadnici OŠ Milana Majcna Šentjanž odvijala prireditev za izbor Županovo vino 2012. Letošnji izbor za Županovo vino je bil že sedmi po vrsti in je potekal v okviru društvenega ocenjevanja vin Društva vinogradnikov Šentjanž. Prav to vino pa bo imelo status protokolarnega vina za različne priložnosti, predvsem pa bo namenjeno promociji občine Sevnica. Na izboru za Županovo vino 2012 je sodelovalo 12 vzorcev. Strokovna komisija je imela težko delo. Ugodno jesensko vreme in pravilno kletarjenje je obrodilo sadove. Letos so s svojimi vini sodelovali: MATIJA SENIČAR, JOŽE ROMIH, STANE MOŽIČ, DRUŽINA SIMEONOV, STANKO JAMNIK, STANE ERMAN, SILVO JANC, MATIJA MLAKAR IN PETER PEŠEC. Naziv Županovo vino 2012 letos nosi modra frankinja, letnik 2008 Vina Kozinc, ki je z zmago ponovno dokazala, da imajo kakovostna vina, čeprav je bilo zmagovalno vino pridelano v ne najbolj naklonjenem letu.

Osrednja misel prireditve je bila povezovanje vina s kulinariko. Kakor Slovenci cenimo svoja vina in prisegamo nanje enako kot na okusne specialitete naše kuhinje, tako se zavest o gastronomiji v časovnih presledkih preliva v sozvočje z dandanašnjim časom. Prav to pa nam je predstavil Grega Repovž, kjer je poudaril, kako pomembna je kultura uživanja hrane in pijače.

Program so popestrili pevci Vinogradniškega društva Šentjanž in septet Fortuna. Večer pa se je zaključil s harmonijo odnosov v skupnosti in prijetnim klepetom ob glasbi skupine Trio Adijo ter pogostitvi, za katero je poskrbela Gostilna Repovž.

Vesna Perko

Prispevek TV Vaš kanal Novo mesto

Foto: vir dolenjskilist.si

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.