Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

potomka_z_lenta_tudi_v_sentjanzu025
potomka_z_lenta_tudi_v_sentjanzu025
Sajenje potomke najstarejše trte na svetu

Prišel je mesec maj in s tem tudi Teden cvička, ki se vsako leto odvija v Novem mestu. V soboto, 12. 5. 2012, je v sklopu 40. Tedna cvička v Šentjanžu potekalo sajenje potomke žametne črnine z Lenta, ki že krasi trg v Šentjanžu. To je sedaj že druga trta potomke v občini Sevnica, saj prva lepo raste v grajskem vinogradu na gradu Sevnica.

Trto je iz rok podžupanje MO Maribor ga. Astrid Bah sprejela 13. cvičkova princesa Jasmina Podlesnik, dosedanje predsednike DV Šentjanž, g. Milana Jamška, g. Bruna Bregarja in gospo Ivico Strnad, pa je doletela čast, da so jo družno zasadili. Žal pa je bil prvi predsednik našega društva, g. Zvone Livk, ki je društvo vodil celih 11 let, odsoten. Posebno listino za društvenega viničarja pa je izpod rok predsednika DV Šentjanž Rudija Beca prejel Stane Erman, saj ima veliko zaslug za dobre rezultate, ki jih člani društva dosegajo pri kvaliteti vin. Skrbel bo, da bo trta redno, strokovno in z ljubeznijo negovana. Da pa bo prostor, kjer smo posadili potomko resnično rodovitna, pa je gospod župnik Janez Cevec blagoslovil trto. Tako je bila „požegnana“ štajerska trta na dolenjskih tleh.

S svojim obiskom pa so nas počastili tudi naslednji gostje: Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič, letošnji ambasador cvička Jože Frelih, kralj cvička Anton Unetič, ki je le dan pred tem predal krono, novookronani kralj cvička Franc Tomše, predsednik ZDVZ Jože Žura, župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, manjkal pa ni niti predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj. Veseli pa smo bili tudi obiska predstavnikov preostalih vinogradniških društev.

Program je popestrila Godba slovenskih železnic iz Zidanega Mosta in pevci VD Šentjanž, povezovala pa sta ga Sinjo Jezernik in Vesna Perko. Tudi tokratni dogodek ni manjkal brez dobre kapljice in prigrizkov.

Vesna Perko

Prispevek Televizije Vaš kanal novo mesto

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.