Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

VINOGRADNIŠKI POHOD 2012
VINOGRADNIŠKI POHOD 2012
VINOGRADNIŠKI POHOD 2012

Društvo vinogradnikov Šentjanž je na dan državnosti organiziralo 2. vinogradniški pohod pa domačih vinskih goricah in dolinah, ki povezujejo te kraje. Veliko število ljudi, ki se je zbralo ob deveti uri zjutraj na trgu pred cerkvijo v Šentjanžu, je verjelo, da jih znova čaka prijeten dan. Skrbna ekipa okoli 30 prizadevnih članov in njihovih žena je poskrbelo, da je dan mineval v prijetnem vzdušju na poti. Pohodniki so se lahko na petih točkah prepričali, da je to tako, kot je bilo včasih, še po starem, kot je zadovoljno komentiral gostoljubnost na poti gospod Lojze Peterle. Na povabilo odhajajoče cvičkove princese Jasmine Podlesnik si je vzel dan dopusta in ga preživel med nami.

Naporen vzpon proti Rovinam je bil ob tamkajšnjem sprejemu kmalu pozabljen, pot smo nadaljevali proti Kocutni, kjer se nismo branili ponujenega, dobrodošlica na Brunku pa je prepričala še tiste najbolj zavzete, ki so si obljubili, da morda ta dan izgubijo kakšen gram.

Še manjše postaje ob poti, vkjučno s Srednikom, kjer so se pridne gospodinje potrudile za princeso, kajti tukaj ima njena družina vinograd.

Do ambasadorja cvička v Gaju se je bilo treba kar malo potruditi, žal pa je dež preprečil, da bi lahko dlje časa uživali ob dobri kapljici in čudovitem pogledu na šentjanška polja. V šentjanški dvorani je bilo že vse pripravljeno in goreč kotel z golažem je veselo čakal na malce mokre pohodnike.

Zaključno prireditev, ob kateri smo se vinogradniki zahvalili Jasmini Podlesnik za nadvse uspešno opravljeno vlogo cvičkove princese, je popestril vinogradniški oktet in gospod Gustelj Umek z recitacijo. Ansambel Nemir pa je bil čudovito darilo vsem, ki so se ob njegovih zvokih želeli zavrteti in tudi tistim, ki uživajo ob petju in igranju teh neverjetnih mladih fantov naše doline, ki s svojimi uspehi sodijo v sam slovenski vrh narodnozabavne glasbe.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem, ki ste kakorkoli pripomogli in znova vabljeni prihodnje leto na dan državnosti po trasi III.

Renata Kuhar

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.