Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

blagM17
blagM17
Letošnji mošt slavnostno blagoslovljen

V nedeljo, 4. novembra 2012, se je v Šentjanžu na trgu odvijal blagoslov mošta v vino. Ravno na današnji dan pa je bila tudi zahvalna nedelja, ki je bila tokrat prav posebna. S sodelovanjem pri sveti maši pa so jo Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič, 14. cvičkova princesa Tjaša Metelko in Miss Panonike harmonike Natalija Hočevar tudi obogatile.

Blagoslov rujne kapljice je gospod župnik Janez Cevec opravil na našem prelepem trgu, ki ga je napolnila množica krajanov in krajank Šentjanža. Program so s svojim petjem popestrili Pevci VD Šentjanž in pesmi, ki jih je na svojo frajtonarico zaigrala Natalija Hočevar ter tako ubranila svoj sloves. Prijetne misli so nam namenili župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, aktualna cvičkova princesa Tjaša Metelko, Vinska kraljica Slovenije Martina Baškovič in predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj. Čeprav bo za prave vinske kapljice potrebno počakati na bližajoče se martinovo, pa je bilo vino blagoslovljeno v mlado vino, ki ga je pripravilo naše društvo. Za okusne prigrizke je poskrbel Aktiv kmečkih žena Budna vas, ki so poleg gospoda župnika, nepogrešljivi na današnjem dogodku. Dan je minil v soju dobre volje, prijetno pa so nas pogreli sončni žarki.

Vsem pa namenjam misel: Vinu je zemlja mati, sonce oče, kletar pa usoda – zato uspešno kletarjenje in negovanje vina.

Vesna Perko

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.