Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

ArtEko Šentjanž 2012
ArtEko Šentjanž 2012
ArtEko Šentjanž 2012

Od srede, 13. do petka, 15. junija je letos že drugo leto v naši krajevni skupnosti v organizaciji TD Šentjanž in Gostilne Repovž potekala slikarska kolonija ArtEko Šentjanž 2012. Letos so na tridnevnem ustvarjanju v neokrnjeni naravi sodelovali Jože Šubic iz Maribora, Vladimir Leben iz Ljubljane, Mojca Marija Vilar iz Domžal, Tea Bičić iz Labina (Hrvaška), naša sokrajanka Elena Sigmund iz Budne vasi, vodja slikarjev pa je bila tudi letos Jerca Šantej iz Sevnice. Delo je potekalo v duhu »ustvarjalne reciklaže« in njene prepoznavnosti. Nastalo je osemnajst prečudovitih del, ki so jih slikarji izobesili na Repovžev hlev v središču Šentjanža. Ogledate si jih lahko tudi še naslednji konec tedna na istem mestu. Uradna otvoritev razstave pa bo na dan 2. Šentjanške tržnice, predvidoma v nedeljo, 30. septembra 2012.

V sklopu tridnevnega druženja slikarjev pa sta se zgodila tudi dva poučno – kulturno obarvana večera. V sredo smo se v Gostilni Repovž družili z gozdarskim inženirjem ter organizatorjem študijskih krožkov in drugih oblik učenja na podeželju, gospodom Jožetom Prahom. Pogovor je potekal na temo mednarodnega leta trajnostne energije. V četrtek pa je Turistična zveza Občine Sevnica organizirala v Kulturni dvorani v Šentjanžu večer z Vladimirjem Siličem z Bleda, ki je predstavil svojo knjigo Rezljana vrata na Slovenskem.

Verjamemo in upamo, da so naši prijatelji slikarji pri nas preživeli tri prečudovite dni in da so naši krajani, ki so se dogodkov udeležili v precejšnjem številu, spet bogatejši za marsikatero informacijo, spoznanje, poznanstvo ali pa samo par prijetnih uric druženja.

Petra Majcen

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.