Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Septet Fortuna na Visu nastopil skupaj s Klapo Komiža
Septet Fortuna na Visu nastopil skupaj s Klapo Komiža
Septet Fortuna na Visu nastopil skupaj s Klapo Komiža

»Septet Fortuna« se je na povabilo Klape Komiža odpravila na gostovanje na otok Vis. S fanti iz klape smo sodelovale že lansko leto na skupnem koncertu v sevniškem kulturnem domu. Drugi teden v septembru smo se odpravile na dolgo pot proti Dalmaciji. Na poti nas je spremljajo slabo vreme, vendar to ni pokvarilo našega razpoloženja. Ob prihodu so nas zelo toplo sprejeli. V dneh, ki smo jih preživele na otoku, smo si ogledale mesti Komiža in Vis, Titovo špiljo, najvišji vrh otoka – Hum, ribiški muzej in cerkev sv. Nikolaja.

S klapo smo pripravili skupni koncert, na katerem smo se dekleta predstavile s slovenskimi ljudskimi in narodnimi pesmimi ter zimzelenimi popevkami, na klaviaturah pa nas je spremljal Kristjan Erman. Poslušalce in gostitelje smo ob koncu večera presenetile s priredbo hrvaške popevke »Ovo mi je škola«. Zaključek večera se je končal ob slovenskem prigrizku in kozarčku cvička.

Zadnji dan smo preživeli v planinskem domu, kjer smo se še zadnjič poveselili in skupaj zapeli.

Za pomoč pri organizaciji bi se rade zahvalile zakoncema Šalamon in Gaberja in družini Bregar iz Hinjc.

Septet Fortuna

 

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.