Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 7762
IMG 7762
Šentjanški jurjevalci na evropskem večeru Lojzeta Peterleta

Šentjanški jurjevalci smo se odzvali povabilu in 7. 12. sodelovali kot glasbeni gostje na 2. Evropskem večeru Lojzeta Peterleta sezone 2012-13 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Evropski poslanec, g. Lojze Peterle je bil prav presenečen, ko smo z našo himno – Pijmo šentjanževca začeli ta večer, ker nas ni bilo v njegovem scenariju, bil pa je prav vesel, da smo prišli kot je rekel, njegovi Dolenjci.

Za naš nastop sta krivi asistentka v njegovem kabinetu Jasmina Podlesnik, in ga. Maja. Osrednji gostji večera sta bili Slovenki leta, ilustratorka ga. Jelka Reichman in kardiologinja dr. Metka Zorc. Večer je minil v prijetnem vzdušju, saj sta obe imenitni sogovornici. Izvedeli smo mnogo zanimivosti o nastajanju ilustracij, posebej pozorno smo prisluhnili dr. Zorčevi, ki nam je predstavila svoje delo iz sveta kardiologije. Seveda nismo mogli obiti komentarjev na trenutno stanje v naši Sloveniji, saj so ravno v času prireditve pred parlamentom potekale demonstracije. Po končanem uradnem smo se še osebno srečali in pogovorili z obema gostjama in moramo reči, da sta zelo preprosti, dostopni. Gospod Peterle je moral kmalu oditi zaradi drugih obveznosti, mi pa smo odpeli še nekaj pesmi, spoznali nekaj naših rojakov iz Mirnske doline, ki živijo v Ljubljani, med gosti je bilo tudi nekaj znanih Slovencev. Večer je hitro minil, z dr. Zorčevo smo se dogovorili, da se še srečamo. Hvala Jasmini, da nam je omogočila sodelovanje na tem večeru.

 

Šentjanški jurejvalci

Šentjanški jurejvalci

 

 

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.