Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

 DSC3117
DSC3117
Skupina Liquf na obeležitvi dneva slovenskega vojaškega letalstva

V ponedeljek, 12. januarja, so v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki s slovesnim postrojem pripadnikov 15. polka vojaškega letalstva zaznamovali dan slovenskega vojaškega letalstva, ki ga praznujemo v spomin na prvi bojni polet pilotov ljubljanske letalske stotnije 12. januarja 1919.

Slovesnosti so se udeležili načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman, župana občin Brežice in Sevnica, podžupanja občine Krško ter predstavniki lokanih skupnosti.

Na slovesnosti je zbrane nagovoril načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman, ki je vojaškim letalcem ob prazniku čestital in poudaril pomen vojaškega  letalstva.

15. polk vojaškega letalstva, v okviru katerega deluje tudi naš krajan Matej Erman je pomembna komponenta naših obrambnih sil, saj so naloge, ki jih opravlja, izredno pomembne za nacionalno varnost, sodeluje pa tudi v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu.

Slovesnost, so kulturno oblikovali kvintet Orkestra Slovenske vojske in lokalna glasbena skupina Liquf iz Šentjanža in Krmelja s svojima skladbama Ja Vejžde! in Krila. V čast dneva slovenskega vojaškega letalstva se je prireditev končala s preletom letal slovenskega in madžarskega vojaškega letalstva.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.