Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

1a
1a
Kurenti v Šentjanžu

Na pustni petek so tudi Šentjanž obiskali kurenti. Obisk je bil presenečenje za marsikaterega Šentjančana, Šentjančanko. V Mirnsko dolino je skupino štirinajstih kurentov pripeljalo društvo Zagon iz Tržišča s Stankom Lazarjem.

Letos so želeli razveseliti predvsem otroke osnovnih šol in vrtcev. Tako so obiskali tudi našo osnovno šolo, kjer smo jih pozdravili člani Turističnega društva Šentjanž in učenci ter učitelji naše osnovne šole. Navdušenje otrok je bilo nepopisno. Velika večina izmed njih je kurente v živo videla prvič. Sprva morda malo zadržani, potem pa so se marsikatere ročice želele dotakniti nenavadnih pustnih šem. Tudi nemalo robčkov in celo rutic je odšlo z njimi, saj kurenti zbirajo robčke od deklet, ki jih srečajo, in tisti kurent, ki jih zbere največ, je med dekleti najbolj priljubljen. Ker kurenti preganjajo zimo, smo lahko prepričani, da ta ne bo več trajala dolgo. In res … Naključje ali pač ne, kaj kmalu po njihovem odhodu je, čeprav na oblačen in mrzel dan, Šentjanž obsijalo sonce. Pustni obisk je bil prijeten in ves čas spremljan z dobro voljo. Tudi kurenti so se med nami dobro počutili in obljubili, da se naslednje leto spet vidimo.

Petra Majcen

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.