Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 2862
IMG 2862
25 let pevske poti zbora Kresnica

V nedeljo, na praznik vzgojitelja mladih, Don Bosca, 31. januarja 2016, je zbor Kresnica v polni farni cerkvi s sveto mašo in malim koncertom po njej proslavil srebrno obletnico delovanja. K sodelovanju smo povabili nekatere bivše člane zbora, ki so s svojimi nastopi polepšali praznovanje.

Že sam uvod v mašo je napovedal, da se bo dogajalo nekaj posebnega, saj je s komorno skupino klarinetov pihalnega orkestra iz Šentruperta nastopila nekdanja dolgoletna članica zbora Nataša Repovž.

Skorajda 40-članska zasedba bolj ali manj aktivnih pevcev je med mašo ubrano prepevala.

Uvod v koncertni del je naredil Andrej Zupan, pevec in kitarist ansambla Nemir, ki je bil pred desetletjem naš član. Rad se je odzval vabilu in očaral poslušalce z njegovo najljubšo cerkveno pesmijo, ki je ob spremljavi njegove kitare in Kresnic še posebej lepo zvenela.

Program smo nadaljevali z Metodom Pečarjem, ki je ob dvajsetletnici delovanja pomembno pripomogel h kvalitetnejšemu koncertu, tokrat pa je nastopil kot solist, ki ga je spremljal zbor. 

Marjan Bunič je moral zaradi bolezni ostati doma, zato smo Kresnice namesto njega zapele njegovo in nam najljubšo pesem Mnogo poti.

Megi Sotlar, ki je prijazno sprejela povabilo in s svojim glasbenim znanjem obogatila naše prepevanje, je samostojno nastopila z vokalno skupino FORTUNA, ki jo je pred leti sestavila iz članic zbora. Zares pohvalno je naše sodelovanje, saj za vsa večja praznovanja v cerkvi še vedno nastopimo skupaj.

Vse skupaj je v prijetno celoto povezala Tjaša Repše, ki se je z nostalgijo spominjala skupnih let. Poudarila je zavedanje, da je potrebno veliko truda in potrpežljivosti, da zmoreš kljub preprekam nadaljevati pot, čeprav se včasih zdi, da se bo vse končalo.

Nekaj zaključnih besed nam je namenil tudi podžupan Janez Kukec, ki je zboru izročil Listino občine Sevnica, kot priznanje za ohranjanje zborovskega petja, predsednik KS Boštjan Krmelj in župnik Janez Cevec pa sta se zahvalila za delo župniji in izven nje.

Kresnice nadaljujemo svojo pot z obetavnim kadrom in povabilom, da nikoli ni prepozno začeti ali začeti znova prepevati v zboru, saj z veseljem ugotavljamo, da smo postali prav zanimiva medgeneracijska skupina, ki nas od vsega še najmanj motijo razlike v letih.

Renata Kuhar, zborovodkinja

Foto: S.R.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.