Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Julija Kermc 2
Julija Kermc 2
Zmagovalka mednarodnega likovnega natečaja Sevničanka Julija Kermc

Učno leto 2017 je bilo za desetletno ustvarjalko Julijo Kermc iz Sevnice nadvse uspešno.  Pod mentorstvom profesorice likovne pedagogike Elene Sigmund je ustvarila likovno delo »Jaz rišem svet«, ki je bilo uvrščeno med finaliste mednarodnega otroškega natečaja »Draw Me Peace« v organizaciji Francosko – Ruske socialne in kulturne organizacije Club de Chance. 

Proslava s podelitvijo nagrad je bila 5. maja 2017 v stavbi Burbonskega dvorca v Parizu. Na natečaj je bilo prijavljenih več kakor 2000 risb iz 30 držav. Otroci so tekmovali v 4 kategorijah (prva kategorija od 4 do 7, druga od 8 do 12 let, tretja 13 do 16 let in četrta otroci invalidi). 

Žirija je ob nelahkem delu izbrala 50 finalistov, ki so bili povabljeni na otvoritev v Parizu, vendar pa se je niso uspeli vsi udeležiti. Vsemu navkljub so za uvrščena razstavljena dela prejeli katalog, diplomo, medaljo in darila po pošti.

Ob tem se je Julija udeležila še dveh natečajev za osnovne šole, ki ga je organiziralo Ministrstvo za okolje in prostor RS. Na nacionalnem likovno – literarnem in raziskovalnem natečaju »Vodni detektiv« in natečaju »Postani Donavski umetnik«, ob dnevih Donave je Julija zasedla 1. mesto. 

Julija je začela obiskovati individualni učni program Mala Akademija pri profesorici Eleni Sigmund v oktobru 2016.

Želimo ji še veliko uspešnih likovnih sodelovanj na natečajih in slikovito likovno kariero.

F.S.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.