Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

sentjanz21
sentjanz21
Slovesnost ob prazniku KS Šentjanž

V petek, 26.10.2012 je potekala v do zadnjega kotička napolnjenem šentjanškem kulturnem domu slovesnost ob krajevnem prazniku, ki so jo z nastopom obogatili učenci in učenke OŠ Šentjanž ter moška vokalna skupina Društva vinogradnikov Šentjanž.

O preteklih dosežkih in o novih načrtih je spregovoril predsednik KS Šentjanž Boštjan Krmelj, ki je poudaril,  da so bili plani zaradi sloge, sodelovanja in medsosedske pomoči vsi realizirani in celo preseženi.  Sevniški župan Srečko Ocvirk se je krajankam in krajanom zahvalil za dobro sodelovanje pri pr izgradnji optičnega in vodovodnega omrežja in dodal, da čaka na obnovo tudi tamkajšnji poštni urad.

V kulturnem programu so člani Društva vinogradnikov Šentjanž  na odru postavili društveni klopotec in nato še zapeli. Učenci in učenke iz OŠ Milana Majcna Šentjanž so prav tako zapeli, zaigrali in tudi zaplesali.

Prejemniki krajevnega priznanja

Na prijetni slovesnosti so podelili tudi letošnja krajevna priznanja. Prva ga je prejela domačinka Jasmina Podlesnik, 25-letna diplomantka iz evropskega prava, ki bo svojo študijsko pot nadaljevala. Ime svojega domačega kraja in Društva vinogradnikov Šentjanž, katerega članica je, je v preteklem letu uspešno širila kot 13. cvičkova princesa doma in v tujini. Organizirala je tudi dobrodelni koncert za hudo bolnega Mihca Ermana, ki se danes ponovno veseli življenja.

Priznanje je prejela tudi družina Repovž za uspešno ekološko kmetovanje, ki se je začelo z ekološkimi jabolki topaz, v zadnjem času pa so njihove njive posejane s piro in z ajdo. Še bolj kot po ekološkem kmetovanju je družina Repovž znana po gostilni, katere delovanje sooblikujejo in ustvarjajo kar tri generacije. Razvoj in odlični rezultati njihovega delovanja so vidni še na področju vinogradništva in v aktivnem vključevanju v družbeno in družabno življenje v krajevni skupnosti pa tudi širše.

Priznanje KS Šentjanž so za leto 2012 prejeli še vaščani in vaščanke zaselka Potok. V lepo urejenem zaselku na prisojni legi, ki je imel včasih le štiri domačije, danes pa šteje deset hiš, so doma sloga, razumevanje in medsoseska pomoč, k čemur bi morala stremeti vsaka vas. Krajani in krajanke so mnenja, da na dobre odnose vpliva tudi organizacija na krajevnem nivoju. Kot lep primer za to so navedli Bučariado, na kateri vsako leto z veseljem sodelujejo.

 Vir:  posavje.info

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.