Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

smeti
smeti
Pomladansko urejanje – čistilna akcija 2013

Muhasto vreme in izleti društev so našo letošnjo čistilno akcijo malce raztegnili, tako da so se smeti začele pobirati že med tednom, glavnina pa vendarle v soboto in nedeljo. In ker je bila lansko leto tovrstna organizacija čistilne akcije uspešna, smo tudi letos poskrbeli, da so vsa gospodinjstva dobila letak s prijaznim povabilom in razporedom čiščenja po društvih in smereh, tako da smo zajeli celotno KS.

Sodelovala so vsa aktivna društva v Šentjanžu, seveda pa tudi naši pridni šolarji OŠ Šentjanž in posamezniki, ki niso vključeni v društva. Letos sta se nam prijazno pridružili še dve društvi, in sicer Septet Fortuna ter Društvo čebelarjev Šentjanž. Naši gasilci pa so zopet dokazali, da lahko vedno računamo na njih in so se ponudili, da poberejo vreče, ki so jih ljudje pusti ob cestah, ter jih odpeljejo na deponijo v Krmelj.

Akcijo smo zaključili v ponedeljek, 15. 4., ko so gasilci po prevoženih 65 km odložili zadnje vreče na deponijo ob 21.30 uri. 123 pridnih ljudi je napolnilo 93 vreč, večinoma s pločevinkami od piva in plastenkami.

Čistilni teden je torej popolnoma uspel, vsem sodelujočim hvala, vse nesodelujoče pa vabimo, da se nam pridružite naslednje leto, veseli vas bomo.

Hvala pa tudi onesnaževalcem, ki so letošnje leto odvrgli manj smeti v naravo, tako da smo tokrat nabrali znatno manj smeti. Res pa je tudi to, da so se letos pobirali samo razpršeni odpadki ob cestah (nekateri smo hodili tudi malo po gozdu ...), ne pa tudi kosovni odpad.

In še predlog za novo akcijo: spreobračanje pivopivcev v vinopivce, bomo imeli v prihodnosti manj dela, kajti vinskih steklenic ni ob cestah ...

Milena Š. Bregar

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.