Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Obletnica DPM 1
Obletnica DPM 1
Obletnica Društva prijateljev mladine Šentjanž

Naše društvo je v tem letu praznovalo 40. obletnico vpisa v Poslovni register Slovenije. Obeležili smo jo na slovesni prireditvi ob prazniku Krajevne skupnosti Šentjanž. Učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž so pod vodstvom mentoric Jožice Pelko in Helene Hribar, ki sta hkrati dolgoletni članici DPM Šentjanž, kronološko prikazali pomembne pridobitve in aktivnosti našega kraja in društva.

Za okrogli jubilej smo se odločili, da izdamo knjižico spominov iz društva od začetkov do danes. Ko smo sprejeli to odločitev, se je razjasnilo, da bi lahko mirne vesti obeležili ne samo 40, ampak več kot 50 let delovanja. Odpirale so se nove zanimive zgodbe, ki so skozi čas oblikovale društvo kot celoto.
V času od leta 1960 je vodilni položaj zamenjalo osem žensk. Prva je mesto predsednice zavzela Slavka Lestan, nasledila jo je Minka Majcen, njo kasneje Antonija Repovž. Spomine tistega časa je z nami delila takratna članica odbora in zapisničarka Rezka Repovž. Sledile so še Anica Groznik, Mira Skoporc, Boža Majcen, Helena Hribar in trenutno vodilni položaj zavzemam jaz, Jožica Krmelj.
Ker sem trenutno pač ob pravem času na pravem mestu, sem v imenu DPM Šentjanž na prireditvi krajevnega praznika iz rok predsednika KS Šentjanž Boštjana Repovža in župana Občine Sevnica Srečka Ocvirka prejela priznanje Krajevne skupnosti Šentjanž za leto 2019. Za prejem priznanja smo zaslužni prav vsi, nekdanji in zdajšnji člani društva. Zato bi se ob tej priložnosti zahvalila vsem bivšim predsednicam in članicam, ki so v preteklosti postavile trdne temelje in trdne zidove društva. Hvala tudi vsem članom, ki danes bogatijo njegove dejavnosti. Seveda brez dobrih donatorjev, ki nas podpirajo in pomagajo uresničevati naše cilje, ne bi šlo, zato hvala tudi vsem vam.
Posebno zahvalo namenjam ravnateljici osnovne šole Mariji Brce, ki nas v našem delu podpira in nam vedno nudi prostore za izvedbo ustvarjalnih delavnic.
Priznanje nam je dalo potrditev, da delamo dobro, da delamo prav. Zato se bomo trudili še naprej!
Jožica Krmelj

Obletnica DPM

Obletnica DPM

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.