Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

odprtje Marijine razstave
odprtje Marijine razstave
Spomini skozi čas Marije Oven

V sredo zvečer je bila v Caffe galeriji v Radečah otvoritev samostojne likovne razstave ljubiteljske slikarke Marije Oven članice likovne sekcije ART Lipa iz Kulturno umetniškega društva Budna vas, ki je pripravilo tudi otvoritveni program. »Ljubiteljska slikarka Marija Oven posveča svojo ustvarjalnost ohranjanju spominov njej ljubih kotičkov slovenske zemlje za prihodnost. Na prvi samostojni likovni razstavi, ki se imenuje »Spomini skozi čas« se avtorica javnosti predstavlja z tihožitji in krajinami ustvarjenimi v različnih tehnikah. Krajine »Moja rojstna domačija«, »Svibno pred mnogimi leti«, »Mlin« in druge so naslikane na podlagi spominov in starih, skorajda pozabljenih fotografijah. Z veliko ljubeznijo avtorica prerisuje majhne detajle, ki vnašajo posebno toplino in nežnost v slikarsko delo.

Ljubezen do ustvarjanja je Marijo spremljala skozi celo življenje. Uživala je v delu z ročnimi spretnostmi in slikanjem na steklo. Za likovno izobraževanje se je odločila leta 2011, ko se je vpisala na likovni tečaj Elene Sigmund v DLLU Radeče in kasneje je vstopila v likovno sekcijo Art Lipa KUD Budna vas. Rada se udeležuje različnih slikarskih srečanj in kolonij. Svoje znanje pa izpopolnjuje na tečajih in delavnicah. Posebej rada obiskuje srečanja, ki jih vodi slikar Tone Zgonc.

Za avtorico slikanje in igra z barvo ni samo sprostitev in beg od sedanjosti, ampak ji predstavlja izziv, ki ga uspešno opravlja. Tako gledalcu predstavlja svoj čudoviti pomirjen duševni svet.«

Tako je opisala Marijino slikarsko udejstvovanje njena mentorica in vzornica gospa Elena Sigmund profesorica likovne pedagogike in mojstrica vitrajev. Gospod Rudi Stopar je v otvoritvenem nagovoru izpostavil glas srca, ki ga izžarevajo njena dela in ji priporočil, da naj tako ostane še naprej. Razstava bo na ogled vse do sredine septembra.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.