Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

IMG 0049
IMG 0049
Otroci navdušili s predstavo Volk in kozlički

V petek 26. Septembra zvečer, so publiko v kulturni dvorani v Šentjanžu navduševali člani Kulturno, umetniške sekcije iz Kulturno umetniškega društva Budna vas z otroško gledališko predstavo. Babica je s svojim pripovedovanjem spretno vodila igralce in gledalce skozi predstavo. Mama koza je odšla v gozd in pustila nadebudne kozličke same doma. Kljub opozorilu jih je volk s pomočjo trgovca, peka in mlinarja prelisičil in požrl, le najmlajšega ni, ker se mu je skril v uro. Mama koza se je zelo razžalostila, ker ni bilo njenih kozličkov nikjer. Najmlajši ji je vse razložil. Zelo sta se  razveselila lovčevega prihoda in mu povedala, kaj je storil volk. Spečemu volku je prerezal trebuh in rešil kozličke, nato pa mu je v trebuh nadeval kamenje in ga zašil. Vsi so varno opazovali volka skozi okno, koko se je ta prebudil in žejen odšel k vodnjaku. Zaradi kamenja v trebuhu je padel vanj in se utopil. Vsi so veseli  zaplesali okrog vodnjaka. Nikdar več se jim ne bo treba bati hudobnega volka.

Po končani predstavi in bučnem aplavzu je predsednica društva povabila najmlajše gledalce na oder, kjer so jim najmlajši igralci pripravili čajanko. Sledilo je prijetno druženje in klepet ob skromnem prigrizku odraslih v dvorani.

Za Kulturno umetniško društvo predsednica Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.