Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08030
DSC08030
Oživeli miti

V knjižnici Sevnica  so v petek 5. decembra zvečer oživeli miti. Tako je naslov skupinske likovne razstave likovne sekcije » ART lipa« iz Kulturno umetniškega društva Budna vas. Obiskovalce so z otvoritvenim programom pozdravile članice društva. Ljudske pevke Solzice so zapele ljudske pesmi, Aleksandra Sigmund Krajnc je zapela dve pesmici, Magda Sigmund je prebrala pesmi članic Eve Keber, Marije Bajt in Marjetke Erman. Povezovalna nit je bila v rokah Veronike Sigmund. »Razstava je posvečena raziskovanju mitologije, folklornih pripovedi, zgodb, katere se skrivajo v preteklosti. Za slikarje je tema zelo široka in zanimiva, ki potrebuje mnogo domišljije, znanja in izkušenj. Gledalca pa vabi na sprehod po čarobnem vrtu, prisluhnit petju mitoloških ptic, ki naznanjajo prihodnost.« Tako je zapisala v opisu razstave gospa Elena Sigmund profesorica likovne pedagogike in mojstrica vitrajev, ki je vodja sekcije in mentorica ljubiteljskim slikarkam.

Za razstavo, ki bo na ogled do 5. Januarja 2015 so svoja dela prispevale: Elena Sigmund, Gordana Dobriha, Mojca Musar, Marija Oven in Irena Zgonc. Gospod Rudi Stopar je v otvoritvenem nagovoru zaželel umetnicam iz likovne sekcije ART lipa še veliko ustvarjalnosti za naprej.

 Magda Sigmund predsednica Kulturno umetniškega društva Budna vas.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.