Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

KUDBudnaVas
KUDBudnaVas
Projekti in prireditve Kulturno umetniškega društva Budna vas za leto 2015

Kulturno umetniško društvo Budna vas je na Zboru članov 31. januarja  sprejelo plan dela za leto 2015 v katerem so zapisani projekti in prireditve, ki jih želijo organizirati v letošnjem letu. 

   -     15. januar 2015 grad Sevnica: »Umetnost in prijateljstvo« Skupinska likovna razstava likovne sekcije ART lipa in Likovnega društva Laško.

V Muskonovi galeriji na gradu Sevnica pripravi likovna sekcija skupinsko likovno razstavo, kamor povabijo tudi člane Likovnega društva Laško. Program ob odprtju pripravi Kulturno umetniško društvo. Razstava bo na ogled s predhodnim naročanjem do15. februarja 2015.

 -          31. januar 2015  ob 18. uri družina Skoporc –Zavrl Brunk: » Zbor članov društva 2015.«

Predsednica društva skliče zbor članov društva, na katerem se obravnava in sklepa o poročilih, planu društva in razpravlja o različni problematiki.

-          4. februar 2015 knjižnica Sevnica: »Ujeti trenutki« samostojna fotografska razstava Marjetke Erman.

  Kulturno, umetniška sekcija organizira samostojno fotografsko razstavo članice Marjetke Erman.   Razstava bo na ogled do2. marca 2015. Program ob odprtju, ki bo 4. februarja 2015 ob 19. uri bodo pripravili člani društva.

-          5. februar 2015 Kulturna dvorana Šentjanž: »Rastoča knjiga Šentjanž« krajevna kulturna prireditev ob kulturnem prazniku.

Skupaj z osnovno šolo Milana Majcna Šentjanž in Krajevno skupnostjo Šentjanž in s  pomočjo nekaterih društev organiziramo odprtje vse slovenskega projekta Rastoča knjiga v Šentjanžu.

 -          19. marec 2015 grad Sevnica:« Spomini skozi čas« samostojna likovna razstava Marije     Oven.

    Likovna sekcija ART LIPA organizira samostojno likovno razstavo članice Marije Oven na gradu  

    Sevnica, ki bo odprta 19. marca in na ogled do 12. aprila 2015. Program pripravijo člani   

    društva. 

 -           29. marec 2015  ob 14. uri Brunk pri družini Skoporc- Zavrl: »Izdelovanje butaric za   cvetno nedeljo« delavnice ročnih spretnosti in ohranjanje zapuščine naših prednikov.

    Kulturno, umetniška sekcija organizira ustvarjalne delavnice za vse, ki se želijo seznanitiz       

    izdelavo butaric za cvetno nedeljo.Namen delavnic jeohranjati zapuščino naših prednikov in      

    prijetno druženje.

 -          April 2015: Očistimo naravo.

      Ob dnevuzemlje bomo pobirali smeti ob cesti od razcepa Goreljce preko Cerovca do glavne      

ceste   Šentjanž-Radeče, kot že par let do sedaj, saj se zavedamo, da je čista narava vir dobrega     počutja.   Veseli bomo, če se bo čim več ljudi odločilo očistiti naravo in jo ne na novo onesnaževati.

 -          Maj 2015: Natečaj za otroško likovno razstavo 2015.

Likovna sekcija ART lipa razpiše natečaj za otroško likovno razstavo. Dela naj bi se zbirala predvidoma do konec septembra in po možnosti do konca leta se naredi razstava.

 -          14. april 2015 CAFFE galerija Radeče: »Ujeti trenutki« samostojna fotografska razstava Marjetke Erman .

Kulturno, umetniška sekcija organizira fotografsko razstavo članice Marjetke Erman, ki bo na ogled od 14. aprila do20. junija 2015. Program ob odprtju 14. aprila 2015 bodo pripravili in izvedli člani društva.

 -           Maj 2015 kulturna dvorana Šentjanž: »Maj najlepši mesec« kulturna prireditev.

 Kulturno, umetniška sekcija organizira literarni večer. Večer bodo oblikovale ustvarjalke poezije, recitatorji in povabljeni gostje.

 -          12. junij 2015 ob 19. uri na Brunku: Koncert ljudskih pesmi.

Ljudske pevke Solzice organizirajo koncert ljudskih pesmi kamor bodo povabile tudi skupine od drugod. Tako se bo na Brunku slišala ljudska pesem, ki se prenaša iz roda v rod in jo z ljubeznijo ohranjajo skupine ljudskih pevcev in godcev.

 -          27. ali 28. junij 2015 ob 14. uri pri Musarjevih v Šentjanžu: Likovne delavnice na prostem za otroke in njihove spremljevalce.

Likovna sekcija ART LIPA organizira likovne delavnice v prijetnem zavetju gozda, kjer se udeleženci seznanjajo z različnimi tehnikami likovnega ustvarjanja. V primeru slabega vremena poiščemo zavetje pod streho. Mladim nadebudnežem so lahko v pomoč njihovi starši, stari starši, tete, strici ali starejši bratje in sestre. Delavnice so tudi priložnost, da preživimo prijetno ustvarjalno popoldne s svojimi najmlajšimi.

 -          26. September 2015 ob 19. uri:  Otroška gledališka predstava.

Kulturno umetniška sekcija s svojimi najmlajšimi člani izvede premierno otroško gledališko predstavo. Članice sekcije z mladimi člani, ki se radi igrajo gledališče, naštudirajo predstavo in jo premierno uprizorijo v Kulturni dvorani Šentjanž.

 -          14. november 2015 ob 16. uri: Bregarjeva zidanica Kamenško: Literarno družabni večer.

 Ob prazniku občine Sevnica Kulturno, umetniška sekcija organizira kulturni dogodek s prijetnim druženjem ljubiteljev literature, petja in dobre volje v prijetnem ambientu Bregarjevega Hrama v vinskih goricah Kamenško. Program oblikujejo člani društva in povabljeni gostje.

 -          V toplih dneh leta: Mini likovne delavnice za člane Likovne sekcije ART LIPA.

Ob sprehajanju v naravi v toplejšem obdobju leta in lepem vremenu boste lahko srečali člane likovne sekcije s platni, stojali, barvami, čopiči ali svinčniki pri njihovem ustvarjanju. Udeležujejo se tudi Extempor in kolonij kamor, če so povabljeni ali se prijavijo na razpise..

 -          Skozi celo leto 2015: Odzivanje na povabila.

Ljudske pevke Solzice in člani Kulturno, umetniške sekcije se radi odzovejo na povabila  za sodelovanje na prireditvah.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.