Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08184
DSC08184
Za Kulturni praznik odprtje Rastoče knjige Šentjanž  

Vse slovenski projekt Rastoča knjiga se je rodil 1. januarja 2001, da bi povezal vse Slovence v misli, naj naredi vsakdo vsak dan nekaj dobrega zase, za družino in širšo skupnost. Že prvo leto so se Ljudske pevke Solzice na pobudo Andreje Tomažin vključile v promoviranje projekta, z organizacijo prvega koncerta v šentjanški cerkvi z naslovom »Sreča biser življenja« 23. junija. Na tem koncertu je takratni predsednik državnega sveta predstavil pomen in poslanstvo projekta.

Ljudske pevke takrat še pod okriljem Aktiva kmečkih žena so sodelovale na trinajstih koncertih po vsej Sloveniji. Na srečanju s koordinatorjem Rastoče knjige profesorjem Janezom Gabrijelčičem pred  letom dni v Sevnici, se je rodila zamisel o Rastoči knjigi v Šentjanžu. Združili smo moči Kulturno umetniško društvo Budna vas, osnovna šola Milana Majcna Šentjanž in krajevna skupnost Šentjanž ob pomoči AKŽ Budna vas, društva vinogradnikov, Turističnega društva, društva konjenikov, Kulturnega društva Milan Majcen in gostilne Repovž. Rezultat tega je bila prireditev v počastitev Kulturnega praznika odprtje Rastoče knjige Šentjanž kjer je bil slavnostni govornik predsednik državnega sveta Slovenije gospod Mitja Bervar. Nekaj pozdravnih besed sta povedala tudi predsednik SAZUJa akademik dr. Boštjan Žekš in pobudnik društva Rastoča knjiga gospod Janez Gabrijelčič. Za začetek smo predstavili dva znana Šentjančana zgodovinarja Janeza Kosa in jezikoslovca Janeza Kebra in upamo, da nam bo ob pomoči krajanov uspelo dodati še veliko več ustvarjalcev in obesiti še veliko listov na lipo, pod katero sedi deklica z lipo kot simbol šentjanške rastoče knjige.

Kulturni program so pripravili in izvedli učitelji in učenci osnovne šole, sodelovali so še Ljudske pevke Solzice, septet Fortuna, skupina Kresnice in skupina Jurjevalci. Povezovalka je bila učiteljica Jožica Pelko.

Za Kulturno umetniško društvo budna vas

Predsednica Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.