Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08309
DSC08309
Samostojna likovna razstava Marije Oven

V četrtek 19. marca 2015 je bila v Muskonovi galeriji na gradu Sevnica prireditev ob odprtju samostojne likovne razstave Marije Oven članice likovne sekcije ART lipa iz Kulturno umetniškega društva Budna vas.  Marija  že od otroških let rada ustvarja na različnih področjih. Leta 2011 se je udeležila tečaja slikanja, ki ga je vodila Elena Sigmund profesorica likovne pedagogike in spoznala, da je to njena skrita želja. Včlanila se je v KUD Budna vas  v likovno sekcijo kjer pod mentorstvom Elene skupaj s svojimi prijateljicami ustvarja v različnih tehnikah. S posebnim veseljem prenaša na platno in papir spomine iz otroštva. Tako so nastala dela stare domačije, kraja, kmečkih opravil in običajev. Vse to predstavlja razstava z naslovom »Spomini skozi čas«, ki bo postavljena do 12. aprila 2015.

Za uvod v prireditev so zapele Ljudske pevke Solzice dve ljudski, za njimi je Aleksandra Sigmund Krajnc zapela pesmico o pomladi, Magda Sigmund je prebrala po eno pesem članic društva Marije  Bajt, Eve Keber in Marjetke Erman, na harmoniko je zaigral Robi Razpet, Elena Sigmund je predstavila Marijino slikarsko ustvarjanje, povezovala je Veronika Sigmund. Marija se je toplo zahvalila vsem, ki so ji v spodbudo in pomoč pri ustvarjanju in so ji pomagali pri postavitvi razstave še posebej skrbnikom gradu za možnost razstavljanja v Muskonovi galeriji. Magda Sigmund je vse obiskovalce prisrčno pozdravila v imenu društva, se zahvalila Mariji  in ji čestitala za pogum in voljo, ter ji zaželela še mnogo ustvarjalnih trenutkov.  Po zahvali vsem, ki so pripomogli k temu dogodku je sledilo povabilo na ogled razstave in prijetno druženje v grajsko vinoteko.

Za prijeten zaključek je še enkrat zazvenela ljudska pesem.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas

predsednica Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.