Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC08369
DSC08369
Na Brunku izdelovali butare

V soboto 28. marca smo se zbrali na Brunku pri družini Skoporc-Zavrl, kjer je Kulturno, umetniška sekcija iz Kulturno umetniškega društva Budna vas organizirala delavnico izdelovanja butaric za cvetno nedeljo. Po uvodnem pozdravu je predsednica Magda Sigmund predstavila tradicijo izdelovanja butar in pomen posameznih materialov v njih. Poudarila je da se izdelovanje butar razlikuje po pokrajinah, če celo ne po krajih. Glavni materiali so po večini enaki, dodaja se pa lahko vse kar ima kdo na voljo. Jih pa tudi ne izdelujejo povsod. Opisala je tudi nekaj dogodivščin, ki se jih spominja iz pripovedovanja svojih staršev in za kaj so pri njih doma porabili sestavine blagoslovljene butare.

Po kratkem uvodu smo se lotili izdelave butar. Nekateri so že znali, drugi pa so potrebovali pomoč Magde. Uporabili smo materiale, ki so bili že pripravljeni in bilo jih je kar nekaj. Nekateri so dodali še rože iz krep papirja, ki jih je izdelovala Marija Oven. Vsak je naredil butaro kakršno je želel in jo potem tudi odnesel domov.

Bilo je prijetno, koristno in poučno druženje.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas

Magda Sigmund predsednica

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.