Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

 FOT2599
FOT2599
Pozdrav letu 2016

Prvo sredo januarja 2016 je bila prva prireditev v tem letu in že 60. po vrsti ob gostovanju umetnikov v oknu Radogost in zbirki Ogled, ki jo organizira sevniški umetnik Rudi Stopar vsak mesec na gradu Sevnica. Kot prvi letošnji gostje so bili člani oziroma članice KULTURNO UMETNIŠKEGA DRUŠTVA BUDNA VAS.

V oknu in zbirki je gostovala likovna sekcija ART LIPA z miniaturami na temo letnih časov v letu, kot nekakšno voščilo novemu letu. V grajski kapeli, kjer je bila kulturna prireditev je mentorica Elena Sigmund, na ogled postavila sliko Grajskega norčka. Rudi je v pozdravnem nagovoru zelo lepo predstavil Budno vas kot kraj in delovanje našega društva na področju ljubiteljske kulture v sevniški občini. Izrazil je veliko veselje o pripravljenosti društva za sodelovanje še posebej kot je dejal: »Motivacija kulturnega dela razstavišča okna Radogost / zbirke Ogled in KUD Budna vas  je na enakih temeljih.« Program so z ljudsko pesmijo popestrile Ljudske pevke Solzice, Eva Keber s prepevanjem čeških pesmi ob spremljavi kitare in s svojo poezijo in Magda Sigmund s prebiranjem poezije Marije Bajt. Elena Sigmund je predstavila delovanje likovne sekcije, članica Marija Oven je  Rudiju podarila drevo iz krep papirja, ki ga je sama izdelala.

Za  boljše razpoloženje v grajski vinoteki po končani kulturni prireditvi je poskrbelo KULTURNO UMETNIŠKO DRUŠTVO BUDNA VAS.

Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

travniki_v_hinjah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.