Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCN0741
DSCN0741
Članici KUD Budna vas dobitnici priznanj ZKD Sevnica

V četrtek 4. februarja je bila v sevniškem kulturnem domu proslava ob slovenskem kulturnem prazniku. Na tej proslavi ZKD Sevnica podeli Prešernove plakete in priznanja ZKD za delovanje na področju ljubiteljske kulture. Med letošnjimi nagrajenci sta bili na predlog Kulturno umetniškega društva Budna vas tudi Mrija Bajt in Eva Keber. Prejeli sta priznanji ZKD Sevnica.

Marija je že v šolskih klopeh pričela svoje misli zapisovati v rimah. Svoje pesmi je shranjevala in jih pričela pošiljati uredništvom različnih časopisov in revij, tako je bilo veliko tudi objavljenih. Prva že kar pred štiridesetimi leti. Leta 2009 je izdala svojo prvo knjigo z naslovom »Moje pesmi – Mati zemlja«. Vedno je z veseljem predstavljala svoje pesmi na različnih prireditvah v kraju, od kar je članica kulturno, umetniške sekcije KUS v KULTURNO UMETNIŠKEM DRUŠTVU Budna vas pomaga oblikovati vse kulturne prireditve, ki jih prireja društvo in se z njim udeležuje gostovanj. Udeležuje se različnih literarnih delavnic, kulturnih srečanj in prireditev. Za vsak dogodek ustvari priložnostno pesem. Sama pravi: »Vesela sem, če je priložnost, da s svojo pesmijo komu pobožam srce in svoja občutja delim z drugimi.« 

Eva je svoje misli že v šolskih letih pričela zapisovati v obliki proze in poezije. Najprej je zapisovala v češčini in ob priselitvi v Slovenijo se je jezika učila s prebiranjem literature in vzporedno so se zvezki polnili z deli ustvarjenimi v slovenskem jeziku. Njena velika želja je, da bi uspela izdati knjigo. Od leta 2009 objavlja svoja dela v Šentjanškem glasu in Grajskih novicah. Udeležuje se raznih literarnih delavnic, srečanj in natečajev, tako je že kar nekaj njenih del objavljenih v različnih zbornikih. Včlanjena je tudi v Kulturno, umetniški sekciji KUS v Kulturno umetniškem društvu Budna vas, kjer sodeluje pri oblikovanju prireditev društva in se rada udeleži prireditev kamor je povabljena. Deset let je širila kulturo med starejše občane in jih z njo združevala in opogumljala v medgeneracijskem društvu za kakovostno starost. 

Iskrene čestitke in še veliko zapisanih misli.                                  

Za KUD Budna vas

Magda Sigmund predsednica 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.