Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

KUDBudnaVas
KUDBudnaVas
Projekti društva za leto 2016

6.januar 2016 ob 18.00: »ART LIPA v oknu Radogost« na gradu Sevnica. Vsako prvo sredo v mesecu se zamenja v oknu Radogost delo gostujočega umetnika. 6. januarja je to že 60. prireditev. V oknu Radogost en mesec gostuje delo članic likovne sekcije ART LIPA. Kulturni program sooblikujkejo Ljudske pevke Solzice in članice kulturno,umetniške sekcije KUS.
28.januar 2016: Obešanje slik v prostorih Upravne enote Sevnica. Dela članic ART LIPA bodo krasile stene Upravne enote Sevnica najmanj tri mesece.
30. januar 2016:Zbor članov v Kulturni dvorani Šentjanž.
15. marec 2016: Samostojna likovna razstava Irene Ameršek, članice likovne sekcije ART LIPA v galeriji ESKULAP v zdravstvenem domu Sevnica tri mesece.
19. marec 2016: »Izdelava butar in voščilnic«, delavnica ročnih spretnosti pri družini Skoporc-Zavrl na Brunku.
21.maj 2016 0b 19.00: »Mesec maj« kulturna prireditev v Kulturni dvorani Šentjanž. Na Kulturni prireditvi bodo sodelovali člani kulturno , umetniške sekcije KUS, ki bodo prireditev tudi organizirali, Ljudske pevke Solzice, likovna sekcija ART LIPA in povabljeni gostje.
12.junij 2016 ob 12.00: »Kdor poje rad, v srcu je bogat« koncert ljudskih pesmi v cerkvi SV. Treh Kraljev na Brunku. Ljudske pevke Solzice bodo pripravile po maši koncert ljudskih pesmi, kamor bodo povabile tudi goste.
25.junij 2016 0b 14.00: Likovne delavnice za otroke in njihove spremljevalce na prostem pri družini Orešnik na Osredku. Likovna sekcija bo pripravila delavnice, ki se jih bodo lahko udeležili otroci vseh starosti. Za najmlajše se priporoča da pridejo v spremstvu staršev, starih staršev ali starejših bratov ali sester.
Prvi teden avgusta 2016: Likovna sekcija ART LIPA predvidoma organizira enotedensko izobraževanje svojih članov v EFART ateljeju v Budni vasi, kjer se bodo spoznali s staro beneško tehniko slikanja. V ta namen bodo povabili slikarja s Primorske, ki dobro obvlada to tehniko in jo z njegovo pomočjo skušali osvojiti.
1.oktober 2016 ob 19.00: Premierna izvedba otroške gledališke predstave. Z najmlajšimi člani društva se bo naštudirala gledališka predstava za otroke in in bo premierno izvedena v Kulturni dvorani Šentjanž.
12. november 2016 ob 16.00: »Kultura in umetnost nas povezujeta« kulturno družabni večer v Bregarjevi zidanici v Kamenškem. Vprostorih Bregarjeve Zidanice bo kulturno, umetniška sekcija KUS pripravila lep kulturni dogodek kjer bodo sodelovale tudi Ljudske pevke Solzice in povabljeni gostje.
Vse leto 2016: Ljudske pevke Solzice se bodo udeležile območnega srečanja ljudskih pevcev, ki bo predvidoma 3.junija v Tržišču, odšle bodo tudi na gostovanja kamor jih bodo povabili.
Likovna sekcija ART LIPA se bo udeleževala raznih likovnih kolonij in srečanj, ter izvajala delavnice in mini kolonije za člane.
Kulturno, umetniška sekcija KUS se bo udeleževala raznih srečanj in natečajev, ter prireditev.
M.S.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.