Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCN0291
DSCN0291
Na Brunku spet odmevala pesem

Kljub oblačnemu vremenu je bilo 12. junija 2016  v cerkvi na Brunku vedro vzdušje. Ljudske pevke Solzice iz KUD Budna vas so spet organizirale koncert ljudskih pesmi z naslovom »Kdor poje rad v srcu je bogat«. 

Takoj po maši so najprej zapele Ljudske pevke Solzice, potem pa povabljene skupine: kvartet Jarica, skupina Rosa iz Zabukovja, kvartet Steklar Hrastnik in ljudske pevke Lipa iz Šmartna ob Dreti. Skupina Ofirovci in Koledniki Laško so predstavili star običaj ofiranja. Še pred kakšnimi 50. leti je bil na deželi živ običaj ob godovanju, da so prišli sosedje in prijatelji voščit slavljencu s pesmijo in glasbo. Seveda so prinesli tudi darilo, ki je bilo vino in kruh. Starejšim poslušalcem so prebudili spomine na mlada leta, mlajšim pa kako so si včasih polepšali življenje brez elektronike.

Veronika Sigmund je spretno povezovala dogajanje. Magda Sigmund se je na koncu zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravi in izvedbi Koncerta.

Po koncertu  je sledilo prijetno druženje pri družini Škoporc – Zavrl, ki so ponovno ponudili svoj prostor.

Za KUD Budna vas

Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.