Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSCN0389
DSCN0389
Likovno ustvarjanje na Osredku pri Krmelju

Sredi dneva 26. junija 2016 se je lepa sončna nedelja pričela spreminjati v oblačno. Kljub prihajajoči nevihti, smo se pričeli zbirati pri družini Orešnik-Pibernik, kjer je likovna sekcija ART lipa iz Kud Budna vas organizirala pete otroške likovne delavnice. S sabo smo prinesli veliko dobre volje in ustvarjalnosti. Še oblaki so se prestrašili in odplavali drugam in posijalo je sonce. 

Po pozdravu je Elena Sigmund s pomočjo članic Marije Oven, Gordane Dobriha in Veronike Sigmund razdelila material in podala navodila za ustvarjanje s tempera barvami in različnimi listi v tehniki škropljenja. Najprej je bil poizkus potem pa zares. Šolski otroci so ustvarili kar lepe izdelke, predšolskim je bila bolj igra in so uživali v barvanju z rokami. Najboljši izdelek po izboru tričlanske žirije je bil nagrajen. Po krajši pavzi so še obarvali kamenčke v ribe in jih nalepili na skupni pano, ki je predstavljal morje, kjer se združujejo različne ideje. Kar prehitro je prišel čas za slovo. Predsednica društva Magda Sigmund se je zahvalila vsem udeležencem za sodelovanje in mentoricam za požrtvovalno predajanje znanja na mlade ustvarjalci. Poslovili smo se z željo, da počitnice preživimo veslo  in srečno ter se naslednje leto zopet srečamo na delavnicah.

Za KUD Budna vas Magda Sigmund predsednica

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_sv_nikolaja_v_budni_vasi.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.