Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC09618
DSC09618
Vidim, začutim, naslikam

25. oktobra 2016 je bilo v prostorih ZD Sevnica odprtje razstave likovnih del likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas in DLLU Radeče v galeriji Eskulap z naslovom »Vidim, začutim, naslikam.« Kulturni program je vodila direktorica zdravstvenega doma , sodelovale so članice KUD Budna vas.
Društvo ljubiteljev likovne umetnosti Radeče deluje že od leta 2004, likovna sekcija ART LIPA iz KUD Budna vas pa od leta 2012. Nekateri avtorji razstavljenih del so člani kar obeh društev. Prijateljstvo in sodelovanje je rodilo idejo o skupni razstavi, ki smo jo v sodelovanju z največjo sevniško galerijo Eskulap tudi uresničili.
»Slikarji so srečni v procesu dela ne glede na končni rezultat. Kadar ne ustvarjajo po naročilu se jim odpre pogled na platno, ki postane njihovo ogledalo. Slikarji so pogumni ljudje, ki se ne bojijo odpreti lastnega sveta tujcu. Na tej razstavi se predstavljajo umetniki različnih generacij, v različnih žanrih in tehnikah. Med najmlajšimi je nadarjen osemletnik Marcel s tihožitji in komaj dve in pol letna Emilija. V ART LIPA dajemo poseben poudarek na izobraževanje mladih ustvarjalcev.« Tako je na kratko predstavila razstavo mentorica gospa Elena Sigmund.
Upamo, da bo 44 umetniških del 16 avtorjev, ki bodo na ogled do januarja 2017, pomagalo zaposlenim in obiskovalcem zdravstvenega doma k boljšemu počutju.
Za KUD Budna vas Magda Sigmund.

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.