Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC09699
DSC09699
Kulturno druženje za praznik

Prav na Martinovo soboto 12. 11. 2016 popoldne smo se zbrali v Bregarjevi zidanici v Kamenškem na prireditvi ob prazniku občine Sevnica. Kulturno, umetniško druženje v organizaciji sekcije KUS iz KUD Bud Budna vas,  bi prav lahko poimenovali kulturno Martinovanje. 

Po zapeti slovenski himni, pozdravu in čestitki predsednice društva vsem občanom Sevnice je klobčič povezovalne niti pričela odvijati Veronika Sigmund. Najprej je k predstavitvi poezije povabila gospo Marijo Bajt, ki nam je doživeto prebrala nekaj svojih pesmi. Mlada članica Aleksandra Sigmund Krajnc je prebrala tri krajše pesmice. Eva Keber je ob svoji predstavitvi izrekla tudi besede hvaležnosti, da ima možnost se srečevati s kulturniki, na različnih delavnicah in prireditvah v društvu, občini in širše. V Kamenško so prišli tudi gostje: Zdenka Andolšek, Jožef Žnidarič, Berta Logar in člani sekcije Beseda iz KD Franc Bogovič Dobova: Jožef in Anica Pirš, Drago Pirman ter Rudi Stopar. Morda je naključje ali pa tudi ne, vsi so nam na vsak svoj način razkrili delček svojega življenja. Za popestritev so ljudske pevke Solzice zapele nekaj ljudskih pesmi.

» To je moje najlepše Martinovanje« je za konec povedala naša gostiteljica Milena Bregar in tudi mi vsi smo bili istih misli. Takšno srečanje je vredno ponoviti, smo sklenili.

Za KZD Budna vas Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

razkosna_zelena_pokrajina._jpg.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.