Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC09743a
DSC09743a
H2O - likovna razstava v CAFFE GALERIJI Radeče

Dva meseca ali mogoče še kaj več, si lahko ogledate v CAFFE GALERIJI Radeče likovno razstavo likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas, katere odprtje je bilo v četrtek 19. januarja 2017.

»Z razstavo želimo poudariti pomen vode kot najpomembnejšega elementa v našem življenju. Voda je edini zemeljski element, ki lahko obstaja v treh različnih stanjih: tekočem, trdnem in plinastem. To zanimivost smo želeli poudariti pri izbiri del za to razstavo, na kateri svoja dela predstavljajo: Irena Ameršek, Mojca Musar, Marija Oven, Gordana Dobriha, Irena Zgonc, Elena Sigmund, Neža Musar, Emilija Sigmund in gost Sebastijan Popelar« je v predstavi povedala mentorica Elena Sigmund. Gost Sebastijan Popelar je predstavil svoj pogled na vodo, kot meglo v Mirenski dolini. Razstavo je odprl vsestranski sevniški umetnik Rudi Stopar.

Kulturni program so pričele Ljudske pevke Solzice z ljudsko pesmijo, nastopili so tudi Marija Bajt in Eva Keber s svojo poezijo. Aleksandra Sigmund Krajnc je zapela dve pesmici, za konec je na harmoniko zaigral še gospod Martin Oblak. Razstavljalce, nastopajoče in obiskovalce je v imenu občine Radeče pozdravila gospa Melita Simončič.

Kot je dejala povezovalka programa Magda Sigmund:«Naj nas ta dela opomnijo, kako je za življenje pomembna voda.«

Za KUD Budna vas Magda Sigmund

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_center_sever.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.