Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC00015
DSC00015
Simfonija odtenkov Mojce Musar

V sodelovanju KUD Budna vas in KŠTM Sevnica je bilo 15. februarja 2018 v Mosconovi galeriji na gradu Sevnica odprtje prve likovne razstave Mojce Musar članice likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas. Razstava bo na ogled v odpiralnem času gradu do vključno 11. 3. 2018.
»V sklopu Simfonija odtenkov so dela, ki so naslikana v oljni in akvarelni tehniki. Med likovnimi deli prevladujeta žanra krajina in tihožitje. Nekatere od idiličnih krajin so napolnjene s pomirjujočo tišino in spokojnostjo, druge vibrirajo s najčistejšo radostjo in energijo, ter tretji z mehkostjo in poetičnostjo likov narave. V slikah je opazno, kako avtorica globoko občuti stanje narave in z njo sočustvuje. Eden izmed najljubših slikarskih žanrov Mojce je tihožitje – svet predmetov in tkanin. Pozorno motri posebnosti oblik in barv predmetov, stremi k realni upodobitvi in z vsakim novim delom nadgrajuje svoje mojstrstvo.« Tako je razstavljena dela opisala Elena Sigmund profesorica likovne pedagogike, ki je Mojčina mentorica že vse od leta 2011 in dobro pozna njeno ustvarjanje.
Kulturni program ob odprtju so oblikovali člani KUD Budna vas: Ljudske pevke Solzice in Aleksandara Sigmund Krajnc z ljudsko pesmijo, Marija Bajt in Jožef Žnidarič z recitacijami svojih del in Neža Musar z recitacijo Pavčkove pesmi. Povezovanje in odprtje je izvedla Magda Sigmund.
Mojca se je vsem, ki so ji pomagali iskreno zahvalila, še posebej Eleni, Magdi in gradu. Magda je v imenu društva čestitala Mojci in ji zaželela še veliko uspeha pri likovnem ustvarjanju, se zahvalila občinstvu za obisk, nastopajočim in vsem, ki so pripomogli k izvedbi projekta za pomoč.
Za KUD Budna vas Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

puslc_dolensjke.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.