Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

DSC00132
DSC00132
Večer ljubiteljske kulture v Šentjanžu

Teden ljubiteljske kulture, Cankarjevo leto in evropsko leto kulturne dediščine vse to smo združili na srečanju Ljubiteljskih kulturnikov 12. maja 2018 v kulturni dvorani Šentjanž.
Oder so krasila likovna dela likovne sekcije ART LIPA iz KUD Budna vas in Tanje Košar ter Tanjini kvačkani dežniki. Prav posebna paša za oči so bili kvačkani izdelki, ki jih je na ogled postavila Tanja. Za božanje ušes in duše so z ljudsko pesmijo poskrbele Ljudske pevke Solzice. Berta Logar, Jožef Žnidarič, Marija Bajt, Anica Perme in Tanja Košar so nam s prebiranjem svojih literarnih del razkrili svoja občutenja, spomine in opažanja sveta. Eva Keber je malo pobrskala po kulturni dediščini na Slovenskem in na Češkem ter odkrila delovanje in povezavo različnih umetnikov v obeh državah v preteklosti in sedanjosti. Aleksandra Sigmund Krajnc in člani literarne sekcije Beseda iz KD Franc Bogovič Dobova so se s prebiranjem del in predstavitvijo življenjepisa spomnili našega prvega literata, ki se je preživljal s pisanjem in nam zapustil velik opus Ivana Cankarja.
Vse skupaj je v prijetno druženje s povezovalno nitko spletala Magda Sigmund in to se je nadaljevalo v prelep majski večer.
Za KUD Budna vas Magda Sigmund

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.