Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

1
1
Ob prazniku KS Šentjanž poleg priznanj tudi defibrilator

Ob prazniku Krajevne skupnosti Šentjanž so krajanke in krajani v petek zvečer do zadnjega kotička napolni domačo dvorano, da bi lahko prisostvovali slovesnosti, na kateri so podelili tudi priznanja.

Letošnji prejemniki priznanj so bili: uredniški odbor krajevnega glasila Šentjanški glas, ki izide trikrat letno; učiteljica umetnostne vzgoje na OŠ Milana Majcna Šentjanž Nada Vodišek, ki je poskrbela za jesensko obarvano sceno na odru; in 93-letni Franc Bebar, ki se kljub svojim častitljivim letom z veseljem udeležuje vseh dogodkov v skupnosti.

Defibrilator je prejel v imenu PGD Šentjanž predsednik društva Boštjan Repovž.

Zbrane sta nagovorila predsednik Sveta Krajevne skupnosti Šentjanž Boštjan Krmelj in sevniški župan Srečko Ocvirk. Oba sta se dotaknila uspešno izpeljanih preteklih investicij ter načrtov za nove. Tako bo v prihodnjem letu potekala ureditev vrtca pri osnovni šoli, v letu 2015 pa bo na vrsti še energetska sanacija osnovne šole.

»Obstajajo dobri ljudje, ki so nakazali sredstva za nakup defibrilatorja. Nameščen bo v gasilskem domu, kjer bo na voljo 24 ur. Izobraževanje, kako ravnati z njim, pa sledi po Martinovi soboti,« je dejal predsednik PGD Šentjanž Boštjan Repovž, ko je v imenu društva, ki je vodilo akcijo zbiranja sredstva za nakup defibrilatorja, prejel napravo za ukrepanje ob srčnem zastoju.

Učenke in učenci OŠ Milana Majcna Šentjanž so popestrili slovesnost ob krajevnem prazniku tudi z zanimivimi mislimi, ki so jih izpisali v besedo UPANJE.

V kulturnem programu so sodelovali Šentjanški jurjevci ter učenke in učenci Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž, ki so program obogatili s plesom, petjem in humorističnimi vložki. Program je povezovala Jožica Pelko.

S. R.

Text vir: posavje.info, Foto vir: dolenjskilist.si

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

pogled_iz_zvonika.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.