Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

31
31
KS Šentjanž s svojim praznikom obuja spomin na padla partizana v Murnicah

V spomin na dogodek je bil že 6. leto organiziran pohod po poteh Milana Majcna. Ker pa je letos 75 let od legendarnega boja v Murnicah dveh slovenskih partizanov Milana Majcna iz Šentjanža in Jančija Mevžlja iz Mokronoga z 200 nemškimi okupatorskimi policisti, je le-ta potekal malo drugače.
Pohiteli smo v Murnice na proslavo. Slavnostni govornik je bil Milan Gorjanc, član predsedstva ZZB NOB Slovenije. Spomnil nas je na herojski boj, veliko žrtev družine Majcen za našo svobodo ter da moramo biti ponosni na vrednote za katere sta padla partizana.
Udeležence proslave so nagovoril i še Tit Turnšek, predsednik , ZZB NOB Slovenije,Maksimiljan Popelar, predsednik OO ZZB Sevnica, Srečko Ocvirk, župan občine Sevnica, Boštjan Krmelj ,predsednik KS Šentjanž ter Janez Valant iz Duloteve čete.
Dogodek je obogatil kratek kulturni program. Prvič smo slišali pesem Vide Brest Poslednji boj Milana Majcna, katera nas je popeljala v tisti čas. Po zaključku uradnega dela smo se ob skromni pogostitvi prijetno razgovorili. Pohodniki pa smo nadaljevali pot po poti Milana Majcna.
Zapisala : Vanda Gorenjc

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.