Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

unnamed
unnamed
Gordana Dobriha na državni tematski razstavi

V četrtek, 20.3.2014 se je ob 18 uri v mestnem muzeju Brežice odvijala 4. državna tematska razstava 'Pararaze' v organizaciji JSKD Slovenije, na kateri  je med drugimi ljubiteljskimi slikarji razstavljala članica likovne sekcije Art Lipa KUD Budna vas Gordana Dobriha iz Kladja pri Šentjanžu.

Janez Zalaznik, akademski slikar, grafični oblikovalec, pedagog, je med deli, ki so se uvrstila na regijskih tematskih razstavah izbral 52 del, ki se nanašajo na izbrano delo iz seznama 33 slik iz zgodovine likovne umetnosti od renesanse do 20.stoletja. Dana izhodišča naj bi pregnetli in preželi z osebnim rokopisom in svežino sodobnega trenutka. Za parafraziranje in navdih si je Gordana izbrala  delo znanega španskega slikarja Salvadora Dalija »Vztrajnost spomina« (1931). Ustvarila je svoje delo, parafrazo z imenom »Vztrajnost domišljije«.

 V članku rtvslo.si  je bilo zapisano: "Namen razstave je bil prikazati kakovostne rezultate ljubiteljske likovne ustvarjalnosti, izbrana tema pa ustvarjalcem razširi likovno in miselno obzorje in jih spodbudi k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnosti ustvarjalnega izražanja."

V letu 2013 je JSKD Slovenije objavilo razpis za državno tematsko razstavo »Parafraze likovnih del, palimpsesti, citati, prisvojitve«. Na regijski razstavi v Krškem, ki se je odvijala 17.10.2013 v Dvorani v parku je s svojimi deli sodelovalo 18 ljubiteljskih ustvarjalcev. Monika Ivančič Fajfar, kustosinja, likovna kritičarka in pedagoginja v kulturi jih je izbrala izmed 27 likovnih del. Za uspeh Gordani iskreno čestitamo. 

Likovna sekcija Art Lipa KUD Budna vas

Foto: Andrej Perko

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spominsko_obelezje_v_murncah.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.