Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Jurjevalci na Primorskem
Jurjevalci na Primorskem
Jurjevalci obiskali Primorsko

Kar nekaj časa smo se pogovarjali, da bi si privoščili en dan po dopustih, kar tako, brez obveznosti. Sicer smo določili traso in točke, kjer smo si kaj ogledali, jedli, pili ...
Simon, naš šofer, je pripravil kombi, in smo šli na pot. Ker smo bili vsi vojaki, odločitev ni bila težka. Vojaški muzej v Pivki. Precej novih eksponatov smo videli, ko smo primerjali naš prvi obisk v muzeju. Zanimivi ruski MIG-i, prva slovenska Gazela, helikopter. Podmornico smo si že prvič ogledali in bili celo v njej. Veliko je tudi drugega vojaškega "materiala". Vsem nam je bilo vse zelo zanimivo, ampak čas nas je preganjal, odhiteli smo naprej na Hudičevec na obaro z žganci. Za prste obliznit.
Naslednja zelo zanimiva lokacija je bila v Bukovici pri Novi Gorici. Ekološka kmetija Mlečnik. Tu pridelujejo vse na ekološki način, pa čeprav je pridelek precej manjši kot "normalno". Kmetija je od leta 2005 dalje v celoti vključena v ekološko kontrolo, na podlagi česar so pridobili certifikate za pridelavo ekološkega vina in tudi številnih drugih pridelkov, kot so pira, krompir, orehi, sadje in sezonska zelenjava. Gospodar kmetije Valter nam je povedal, da je glavni pridelek vino, pridelano izključno iz njihovega grozdja. Doživeli smo res nekaj čisto novega za nas, čeprav vinogradništvo poznamo. Tudi režejo v vinogradu čisto drugače kot mi, Dolenjci.
Da je bil dan popoln smo se oglasili še na Slapu, pri vinarju Pavlotu Žoržu. Kar dobro smo se zaklepetali, in degustirali njegova odlična vina. Ker je bila že noč, smo se poslovili in Simon nas je varno odpeljal domov. Med samo vožnjo pa smo ugotavljali, da je bil dan zelo dober in da ga bomo ob prvi priliki zopet ponovili.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.