Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

03
03
Kaj so zabeležile Googlove kamere v Šentjanžu

Ameriški spletni velikan Google je lansko leto v svojo storitev Street view (Ulični pogled) vključil tudi Slovenijo. S kamerami opremljeni avtomobili so prevozili skoraj vso državo. Lepega oktobrskega popoldneva so se zapeljali tudi po cesti skozi Šentjanž in naredili zanimive posnetke.

Ujeli so krajanko pri grabljenju otave, traktorista pri strojnem obračanju otave in gospoda, ki se šele pelje na košnjo.

Ker je bilo kar toplo, so se nekateri ohlajali ob pijači v bifeju, na Brunku pa so že pripravljali drva za zimo, skupinica gospodinj pa se odpravlja na vrt.  Posneli so in svetovni javnosti dali na ogled tudi nekaj zelo lepih pogledov na zgodnjejesensko naravo,  žal pa tudi na zelo slabo cesto proti Glinu. Obljubljajo, da bodo še snemali in da se bodo zapeljali še v druge vasi.

Kako uporabiti Google Street View – na naslovu http://maps.google.com vpišete Šentjanž, kliknete na lokacijo da se vam pojavi “možiček” – ali pa pri drsniku na levi strani z miško izberete “možica” in ga postavite na zemljevid – če je Google Street View pogled na voljo, se bo cesta obarvala modro in že se boste lahko dičili nad pogledom. S tem dobite Google Street View pogled in se lahko pomikate v vse smeri in odkrivate nov pogled na svet! 

J.P.

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

vinograd-jeseni.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.