Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Eko dan
Eko dan
Eko dan

V četrtek 11. 4. 2013 smo imeli na šoli eko dan. Zjutraj smo si vsi razredi ogledali film o pomenu ločevanju odpadkov. Po ogledu  filma smo se razdelili v skupine. Prva triada je prebrala pravljico Ples v zabojniku, še enkrat so ponovili barve zakoše in nalepili sličice na ustrezne zabojnike. Iz odpadnega materiala so naredili konje.

Druga triada je zdelovala  lončke za barvice in svinčnike iz odpadnega materiala, izdelali so mačkone iz odpadne embalaže, pogovarjali so se o tem, kako zmanjšati količino odpadkov na šoli, o odnosu do hrane in primerjali porabo vode.

Tretja triada je pregledala in namestila nalepke ob stikalih in vodi po celi šoli, primerjala porabo elektrike in se pogovarjala o tem, kako privarčevati elektriko. Obnovili so ekološke  otoke, obnovili tablice z imeni zelišč za dišavni vrtiček, uredili peskovnik in vrt, fotografirali  in poročali o ekodnevu.

S skupnimi močmi smo uredili celotno okolico šole: pometli smo igrišče, pograbili listje, uredili zeliščni vrt, popravili ograjo, uredili cvetlične gredice…

Tudi naši najmanjši iz vrtca so pridno pomagali. Račke so nagrabile tri velike kupe listja, nato pa so se skupaj s Sončki odpravili na sprehod. Potem pa na zaslužen počitek.

Fotograf: Tomaž Lindič

Poročevalki: Maja Lazar & Andreja Rozman

Osnovna šola Milana Majcna Šentjanž

 

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

spomenik_sredi_sentjanza.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.