Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

os milana majcna sentjanz ekofriki
os milana majcna sentjanz ekofriki
Ekofriki iz OŠ Milana Majcna Šentjanž 6. v državi

Letošnje šolsko leto smo imeli na naši šoli pet ekip tekmovalcev Ekokviza. Na Ekokvizu lahko sodelujejo učenci 6., 7. in 8. razredov iz šol, ki so vključene v mrežo ekošol. Vsak član ekipe v pripravah na Ekokviz pridobiva znanje iz enega od treh vsebinskih sklopov.

Vsebina učnega gradiva in vprašanj letošnjega Ekokviza je bila razdeljena na tematski sklop Podnebne spremembe (Vremenska napoved za učence 6. razredov, Biosfera in varstvo narave za učence 7. razredov in Kaj jemo? za učence 8. razredov). Vprašanja temeljijo na učnem gradivu, ki je dostopno na spletnem mestu Ekokviza. Šolsko tekmovanje je potekalo v računalniški učilnici v petek, 7. marca 2014. Ekipa Ekofriki, ki jo sestavljajo Roman Jontez, Grega Krmelj in Anže Repovž, je dosegla 1. mesto v novomeški regiji in se tako uvrstila na državno tekmovanje, ki je bilo 11. aprila na OŠ Šturje v Ajdovščini. Ekipe so se pomerile v pisnem in ustnem delu tekmovanja in dosegli smo 6. mesto v državi.
Helena Hribar, mentorica

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

cerkev_na_leskovcu.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.