Iskanje

Povabilo

Vse, ki organizirate dogodke ali ste na njih bili, vabimo k sodelovanju pri oblikovanju Šentjanž.si. Svoje prispevke in fotografije pošljete na info@sentjanz.si ali petri.majcen@siol.net in z veseljem jih bomo objavili. Hvala.

FB prijatelji

Ksevt
Ksevt
Za tehnični dan obiskali KSEVT

V torek, 26. septembra 2017, smo se učenci od 6. do 9. razreda OŠ Milana Majcna Šentjanž z avtobusom odpravili v Vitanje, kjer smo obiskali KSEVT – Kulturno - gospodarsko središče evropskih vesoljskih tehnologij.
Ob prihodu smo se razdelili v dve skupini. Učenci sedmega in šestega razreda smo odšli v del zgradbe, kjer nam je gospod ob razstavi pripovedoval o življenju in delu Hermana Potočnika Noordunga. Povedal nam je tudi veliko zanimivega o vesolju ter o sondah, ki so tam in krožijo nad Zemljo.
Stavba v Vitanju je res nekaj posebnega in zanimivo je bilo slišati zgodbo o njenem nastanku. S pomočjo kratkega filma so nam razložili enega od zakonov fizike » akcija – reakcija », pri katerem akciji sledi enako močna a nasprotna reakcija.
Nato smo izdelali avtomobilčke – rakete na pogon zraka iz balona. Vsi smo se zelo trudili. Na koncu smo imeli tudi tekmovanje; imenovalo se je » Bitka za Mars«. Zmagala je skupina deklet iz 6. razreda in vsaka od njih je dobila svojo čokoladno ploščico – mars.
Vse skupaj je bilo res zanimivo in poučno; želim si še več takšnih dni.
Urban Gaši, 6. razred, OŠ Milana Majcna Šentjanž

temperatura

Šentjanž

Trenutna temperatura zraka v Šentjanžu

Birna vas

Trenutna temperatura zraka v Birni vasi pri Šentjanžu

Slika v živo

Šentjanž v živo

LOGO I FEEL SLOVENIA

 

logo TZS

 

Logo QRA

Lepote Šentjanža

sentjanz_iz_zraka.jpg

www.sentjanz.si

Copyright © 2020. Vse pravice pridržane.